De Cosmelan pigment behandeling

 bij CosMediCare Steyl.

Wat is pigment:

Een gave egale huid wil iedereen wel. Daarom is het heel vervelend als je last hebt van pigmetvlekken in je gezicht. Meer dan 30% van onze klanten kampen met pigment problemen, gelukkig is het goed te behandelen. Eerst is het belangrijk vast te stellen welke vorm jij hebt en hoe diep het pigment in je huid zit, dit kan bekeken worden doormiddel van de Skincheck. Pigment is een stof die gemaakt wordt door pigmentcellen. Die cellen maken kleine korreltjes pigment en geven die af aan de buitenste huidlaag, je opperhuid. Door zonlicht neemt het aantal werkzame pigmentcellen toe en vervolgens wordt je huid bruin. Bij een verstoring van dit proces kunnen pigmentvlekken ontstaan. De meest voorkomende verstoringen zetten wij op een rijtje:

 

Hyperpigmentatie:

Heel simpel gezegd deze vorm van pigment ontstaat door kleine verwondingen aan de huid.

Dan kan je denken aan insectenbeten, schaafwonden, acne littekens of een overgevoelige huid.

 

Ouderdomsvlekken:

In de volksmond noemen wij het ouderdomsvlekken, officieel heten ze lentigines solares. Deze vorm van vlekken ontstaat door te veel blootstelling aan zon (gezicht, handen en armen). Deze vlekken zijn permanent en verdwijnen ook niet in de winter.

 

Melasma:

Sterk gevormde bruine vlekken die ontstaan door een combinatie van aanleg, hormoonverstoring (pil gebruik), menopauze en zonnebaden zonder bescherming (SPF). Ze komen het meeste voor bij vrouwen, vooral in de vruchtbare leeftijd. Je ziet ze vaak opvlammen tijdens de zwangerschap, daarom wordt het ook zwangerschapsmasker genoemd.

 

De pigment behandeling:

Cosmelan is een effectieve behandeling dat speciaal ontwikkeld is tegen alle de drie verschillende pigment vormen. Met 1 laag wordt het masker op de huid aangebracht. In een maand tijd zullen melasma, pigmentvlekken en beschadigingen door de zon aanzienlijk verminderen tot verdwijnen. De Cosmelan behandeling wordt uitsluitend gegeven door huidartsen & therapeuten.

 

 

De behandeling:

Voordat wij met de behandeling beginnen, is een skincheck nodig voor een diagnose van het pigmentatieprobleem. Je krijgt advies over hoe de behandeling in zijn werk gaat, wat je kunt verwachten en hoe je de thuis producten moet gebruiken. De totale pigment behandeling bestaat uit twee behandelingen.

 

Via de volgende stappen laten wij zien hoe de Cosmelan behandeling verloopt:

1. Het Cosmelan-masker wordt opgebracht. Na 6 tot 12 uur verwijder je thuis zelf het masker door met een koud washandje met voorzichtige, draaiende bewegingen het gezicht schoon te deppen. Nadat het masker is verwijderd, is het gezicht meestal rood en kan het jeukerig aanvoelen.

2. Na de behandeling krijg je van ons de producten mee die thuis gebruikt worden.

3. Na 2 weken kom je terug voor controle. Dan wordt de tweede behandeling ingezet (indien mogelijk)

 

 

Prijs Cosmelan pigment behandeling:

Prijs op aanvraag.