De Couperose behandeling

bij CosMediCare Steyl.

Couperose is een huidaandoening die veel voorkomt vanaf het 30e levensjaar bij volwassenen. Het kenmerk is roodheid door kleine zichtbare haarvaatjes op de wangen en neus van het gezicht die soms gepaard gaat met puistjes. Dit noemt men rosacea.

 

Hoe ontstaat couperose?

Couperose ontstaat door het verslappen van de spiertjes in de wand van de bloedvaatjes. Door wisseling van de temperatuur van de omgeving, door emoties, voeding (zoals kruiden en alcohol, zonlicht en uv-stralen) of inspanning verergert de aandoening en wordt die meer zichtbaar.

 

Wat kun je eraan doen?

De vaatjes verdwijnen helaas nooit vanzelf. Als je couperose cosmetisch storend vindt, zijn er effectieve behandelingen die je van jouw couperose af kunnen helpen. Meestal zijn er meer behandelingen nodig en is een combinatie van verschillende behandelingen de meest effectieve manier.

 

Couperose wordt in enkele stadia onderscheiden:

Stadium 1:

Blozende wangen

De roodheid houdt soms uren aan. Op de wangen worden zeer kleine haardunne vaatjes zichtbaar die niet meer verdwijnen. Prikkende, soms pijnlijke sensaties in het gezicht na blootstelling aan wind, kou of na het wassen van het gezicht.

 

Stadium 2:

overgang naar rosacea

Er ontstaan rode bultjes (papels) en puistjes (pustels), vooral op de wangen, neus en kin, maar soms in het gehele gezicht. Couperose heeft niets te maken met acné! De poriën in de huid worden beter zichtbaar. Er kunnen bij onderzoek geen bacteriÎn worden aangetoond, dit in tegenstelling tot andere met puistjes gepaard gaande ontstekingen.

 

Stadium 3:

Ontstaan van grotere pustels en dikke rode schijven (infiltraten) in de huid. De huid wordt erg ruw, ook de contouren van het gezicht veranderen.

 

Uiteindelijk kan door combinatie van een aantal processen de huid dik en poreus worden.

 

 

Effectieve behandeling voor Couperose:

De image skincare couperose behandeling.

 

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Tijdens de eerste behandeling, de diagnosebehandeling, in onze praktijk geven wij je een indicatie van de ernst van de couperose en het aantal behandelingen dat nodig is voor verbetering.

 

 

Prijs couperose behandeling:

v.a. €50,-